Daniela Ortiz, Production Still The Empire of Law, 2018.

Eurocentrische macht voelt de noodzaak om verhalen over de koloniale geschiedenis te vertellen om de interpretatie ervan te controleren. Concepten van recht en rechtspraak hebben hierbij een belangrijke rol gespeeld. Ook vandaag wordt het idee van rechtvaardigheid gebruikt om een gewelddadig migratiebeleid dat een agressieve vervolging, opsluiting en deportatie van personen inhoudt goed te keuren.

De conferentie The Empire of Law. Legality and Other Narrative Tools of Colonialism behandelt het onderwerp recht, gerechtigheid en kolonialisme vanuit een dekoloniaal en antiracistisch perspectief. Sprekers zijn onder andere Yuderkys Espinosa Miñoso, Daniela Ortiz, Walter Andino Midence, Black Speaks Back, het Collectif Mémoire Coloniale, Lutte contre les Discriminations, Anne Wetsi Mposa en Nataša Petrešin-Bachelez.

De conferentie wordt gezamenlijk geproduceerd en in opdracht gegeven door Netwerk Aalst, België, en KADIST, Parijs in het kader van het Netwerk Aalst programma The Unreliable Protagonist, en het driejarige project van KADIST, Not Fully Human, Not Human at All, samengesteld door Nataša Petrešin-Bachelez. De conferentie maakt ook deel uit van het programma van de Contour Biennale 9: Coltan As Cotton.

Reserveren via info@netwerk-art.be of op 053 70 97 73

↓ Toon volledige beschrijving↑ Verberg volledige beschrijving
Contributor·s
Daniela Ortiz
Locatie
Netwerk Aalst
Houtkaai 15
9300 Aalst